фото: Kjetil Ree, УикипедияТемата с развода на семейство Гейтс след 27

...
фото: Kjetil Ree, УикипедияТемата с развода на семейство Гейтс след 27
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс си разделят 145 милиарда долара след развода

фото: Kjetil Ree, Уикипедия

Темата с развода на семейство Гейтс след 27 години е водеща.

Като женена двойка Бил и Мелинда Гейтс прекараха десетилетия в построяването на едно от най-големите благосъстояния в историята. Сега те се развеждат и имат за разделение 145 милиарда $, пише .

Подробностите за това по какъв начин положението ще бъде разпределено към този момент започнаха да се появяват.

Cascade Investment - холдингова компания, която Бил Гейтс основава с облагата от Microsoft, е трансферирала скъпи бумаги на стойност над 1,8 милиарда $ на Мелинда Гейтс, излиза наяве от регулаторни данни от 3 май. Трансферът включва към 1,5 милиарда $ акции на Canadian National Railway и бумаги за над 300 милиона $ на AutoNation. Cascade към този момент има скъпи бумаги, оценени на над 50 милиарда $, в това число акции в Republic Services, Deere & Co. и Ecolab, написа на уеб страницата си Bloomberg TV Bulgaria.

Начинът, по който благосъстоянието на семейство Гейтс ще бъде разпределено, може да раздруса най-горните пластове в редиците на най-богатите и да има отражение върху благотворителни дела за милиарди долари. Двойката има една от най-големите частни фондации в света и даде обещание да подари по-голямата част от положението си.

При оповестяването на раздялата си те обявиха, че и двамата ще запазят присъединяване си във фондация Бил и Мелинда Гейтс, която способства с големи суми в битката против световната здравна рецесия, климатичните промени и за обществени действия. Предоставянето на още 50 милиарда $ обаче зависи от съдействието сред двамата някогашни.

“Неудобно е, само че техните персонални взаимоотношения ще имат големи последици върху това накъде отиват парите ”, съобщи Бенджамин Соскис, Urban Institute. “Фондация Гейтс е най-влиятелната и значима благотворителна организация в света освен във връзка с активите и грантовете. Самите Бил и Мелинда се трансфораха в доста авторитетни обществени персони ”, прибавя той.

Раздялата на семейство Гейтс след 27-годишен брак става ясна единствено две години, откакто Джеф Безос и Макензи Скот оповестиха, че се разделят. Разводът докара до подялбата на 16-процентния дял на двойката в Amazon.com в съответствие 75-25 за Безос и Скот.

Това направи Скот четвъртата по благосъстояние жена в света и утвърди мястото ѝ на картата на благотворителността, като тя се трансформира в един от най-големите донори за 2020 година

Подялбата на положението на Гейтс, което се равнява на 145 милиарда $ съгласно показателя Bloomberg Billionaires, може да се окаже по-трудна от тази на активите на Безос, които са съсредоточени главно в акции на Amazon.

Множеството активи

Двойката стартира да натрупа положение от Microsoft, само че акциите на компанията съставляват по-малко от 20-процентен дял от техните активи.

Най-големият актив на Гейтс е Cascade Investment, която е ръководена от Майкъл Ларсън. Чрез компанията Гейтс влага в недвижими парцели, енергийния бранш и хотелиерския бранш, както и в обществени компании. Cascade е пренасочила 14,1 милиона акции на Мелинда и има 87,3 милиона акции, които са благосъстоятелност на Бил, демонстрират регулаторни данни.

Законите на Вашингтон

Семейство Гейтс живее в щата Вашингтон, като съгласно неговите закони всичко, добито по време на брака, е благосъстоятелност на двамата сътрудници поравно. Това обаче не значи наложително, че тяхното положение би трябвало да бъде разграничено по този начин.

“Не е наложително подялбата да е 50 на 50 ”, показва Джанет Джордж, фамилен юрист във Вашингтон към McKinley Irvin. „ Съдилищата могат да присъждат повече или по-малко, според от това какво е заслужено “, изяснява специалистът.

Фондация Гейтс

Фондацията е една от най-големите частни благотворителни организации в света, като е направила грантови заплащания за съвсем 55 милиарда $ към края на 2019 година Мелинда, която е някогашен общоприет управител на Microsoft, оказа помощ за построяването на тактиката на фондацията, насочвайки фокуса основно към половото тъждество. Бил е по-фокусиран върху науката и световната здравна рецесия.

“Бил и Мелинда Гейтс ще останат съпредседатели и попечители на фондацията ”, написа неин представител. Той означи, че няма планувани промени в техните функции, като и двамата ще продължат да работят дружно по заложените цели.

Ролята на Бъфет

Въпреки размера си бордът на фондация Гейтс има единствено трима членове – Бил и Мелинда Гейтс и Уорън Бъфет, който даде обещание да подари забележителна част от положението си на организацията. Това значи, че различията сред двамата някогашни съпрузи ще би трябвало да бъдат разрешавани от 90-годишния милиардер.

Двойката също по този начин може да развива другите си ползи отвън фондацията. Бил Гейтс да вземем за пример сътвори Breakthrough Energy Ventures - фонд, който се бори с климатичните промени, инвестирайки в стартъпи, които имат капацитет да понижат световните годишни излъчвания с 500 милиона тона всяка година. Други поддръжници на фонда включват Безос и Майкъл Блумбърг, създател на  Bloomberg LP.

През 2015 година Мелинда започва Pivotal Ventures - капиталова компания и развъдник, “като обособена самостоятелна организация, която да откри, помогне за развиването и вкара новаторски решения за проблемите, които засягат американските дами и фамилии ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР